Balears 18/05/2016

Camargo amenaça de no pactar els pressupostos de 2017 per la facultat de medicina

La Conferència General de Política Universitària ha concedit les 60 places que demanava la UIB

J. Vinyas / M. Gelabert
2 min
Aules de la futura facultat de medicina, a l'hoispital universitari de Son Espases.

PalmaEl llarg camí de la facultat de medicina finalment arriba a bon port. El controvertit projecte és a punt de fer-se una realitat. La Conferència General de Política Universitària ha acordat aquest dimecres el nombre de places que oferiran les universitats espanyoles en el curs 2016/17 i inclou les 60 places dels nous estudis que reclamava la UIB.

Aquest dijous a les 11 hores s’oferirà una roda de premsa per explicar les característiques d’aquests estudis, que es duran a terme a Son Espases.

El conseller d'Educació, Martí March, ha manifestat satisfacció després de la intensa feina de diferents departaments del Govern i de la Universitat per poder aconseguir la implantació d’aquests estudis el proper curs 2016/17.

La facultat de medicina, a punt per al proper curs

La portaveu de Podem, Laura Camargo, considera que l'anunci de l'Agència estatal d'avaluació de la qualitat i acreditació (Aneca, segons les sigles en castellà) de la concessió de les places no és positiu. "No és responsable que el Govern gasti els doblers que no té", ha dit. La formació morada reitera des d'un primer moment que "més pressupost per a la UIB, sanitat i educació són les necessitats de la ciutadania, i no una facultat de medicina".

En aquest sentit, Camargo recorda el compromís del Govern amb l'Assemblea de Docents d'incrementar un 30% el pressupost en educació. La portaveu titlla tota la situació d'"engany" per part del PSOE i posa en dubte un futur pacte dels propers pressuposts: "Com podrem pactar uns pressuposts el 2017, si ens han enganat el 2016?".

Per part seva, el conseller d'Educació ha assegurat que la decisió de l'Aneca és la "conseqüència de la col·laboració de distintes entitats" i ha destacat que és una "bona notícia" per a tota la ciutadania de Balears. "Ara torna a començar una altra fase: fer que els estudis de medicina tinguin la màxima qualitat i excel·lència", ha conclòs. Durant aquesta trobada també s'ha tractat la regulació de les revàlides que estableix la LOMQE, però March hi ha tornat a mostrar oposició.

stats