Balears 08/10/2014

Alberto Garzón crida a Palma a la construcció d'una alternativa unitària

El diputat i responsable executiu del procés constituent d'EU, Alberto Garzón, apel·la a "l'habilitat i la intel·ligència" de les formacions progressistes per trobar un espai comú al voltant d'un "programa"

Miquel Ramis
2 min

PalmaEl diputat i responsable executiu del procés constituent d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, ha fet una crida a la construcció d'una alternativa unitària de les formacions de l'esquerra per tal "d'aprofitar l'oportunitat històrica que brinda el moment polític d'emergència social i convertir-lo en esperança política". És en el marc d'aquest procés de "convergència" que Garzón és a Palma, on mantindrà contactes amb MÉS i Podem Mallorca per començar a explorar el terreny amb vista a futures aliances.

Garzón, que ha oferit una roda de premsa a la seu de la formació al carrer del Patronat Obrer de Palma, ha destacat que la formació d'aquesta "unitat popular", en la qual té cabuda tota la ciutadania, haurà de girar "entorn d'un programa polític de transformació social". "Hem de ser hàbils i intel·ligents i deixar de banda els egos de les formacions", ha destacat Garzón per tal de construir aquest programa de trobada.

"El nostre objectiu és guanyar les ciutats i derrocar la corrupció i el bipartidisme", ha sentenciat. En aquest sentit, ha assenyalat que la primera fase d'aquesta construcció de la unitat se centrarà en les ciutats. De tota manera, ha recordat que en moltes localitats la formació d'espais de trobada amplis on hi hagi entitats i plataformes ciutadanes a l'estil de Guanyem a Barcelona encara és "embrionària". Com pot ser el cas de Palma o Manacor. De tota manera, ha volgut deixar clar que aquests processos de confluència no desembocaran en una "sopa de sigles" de diferents formacions, sinó en una organització basada en un "marc programàtic compartit".

També ha volgut deixar clar que el procés serà obert a la ciutadania, amb la major transparència possible, per la qual cosa no seran acords "de taula braser", aconseguits en despatxos aïllats de la llum pública.

D'altra banda, també ha reconegut que l'escàndol de les targetes 'black" de Bankia, que també ha esquitat Esquerra Unida, "ha danyat la imatge de la formació injustament". Garzón no ha dubtat a qualificar de "pocavergonyes" els consellers de la formació que utilitzaren la targeta i ha recordat que Esquerra Unida advoca per la constitució d'una comissió d'investigació que aclareixi els fets.

stats