Balears 04/04/2014

Espanya no haurà d'indemnitzar Cairn si es demostra l'impacte ambiental negatiu de les prospeccions

El director d'Oceana a Europa, Xavier Pastor, assegura que "no hi ha ni un sol estudi d'impacte ambiental entre els presentats per les companyies que de veritat ho sigui"

1 min
PROTESTES ARREU  Les protestes contra les prospeccions s'han fet també en ciutats com Madrid.

Oceana ha assegurat avui que si es rebutja la declaració d'impacte ambiental del projecte de prospeccions de Cairn Energy a la Mediterrània -cosa que a parer de l'entitat seria automàtic si s'aplica la bibliografia científica existent sobre espècies i hàbitats amenaçats-, no caldria indemnitzar l'empresa promotora dels sondejos sísmics.

L'organització conservacionista ha assenyalat en un comunicat que el Govern ja va calcular el 2013 que encara que la declaració d'impacte ambiental d'aquest projecte de recerca d'hidrocarburs és positiva, es podrien revocar els permisos abonant només 410.000 euros.

Per això, Oceana sosté que l'administració no ha de indemnitzar l'estudi sobre l'impacte ambiental del projecte si es determina que l'activitat és incompatible amb els valors ambientals documentats a la zona. Així, no es tractaria d'una decisió política, sinó científica.

El director d'Oceana a Europa, Xavier Pastor, ha avisat que "no hi ha ni un sol estudi d'impacte ambiental entre els presentats per les companyies que pretenen sondejar aigües espanyoles que de veritat ho sigui".

"Amb la bibliografia científica existent i la documentació obtinguda per Oceana a les àrees afectades, es demostra que tots ells eludeixen informació sobre espècies i hàbitats amenaçats que farien que l'administració rebutjàs automàticament els permisos d'activitats d'hidrocarburs", ha afirmat.

stats