La nova entitat cívica ‘debuta’ contra Rajoy

La Coordinadora d’Entitats Mallorquines per a la Defensa de la Democràcia, les Llibertats i els Drets Civils es presentarà en societat, aquest dissabte al migdia

La Coordinadora d’Entitats Mallorquines per a la Defensa de la Democràcia, les Llibertats i els Drets Civils es presentarà en societat, aquest dissabte al migdia, davant l’hotel Meliá Victoria, a Palma, on està previst que, una hora més tard, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, faci una conferència davant la trobada de líders provincials que el PP va iniciar ahir.

La Coordinadora es va formar dijous en una reunió a Can Alcover a la qual van assistir 40 entitats de diversos àmbits, entre les quals hi havia el GOB, Memòria Històrica, l’STEI, el Grup Blanquerna, l’OCB, diverses entitats estudiantils, l’Assemblea Sobiranista de Mallorca i el Cercle Mallorquí de Negocis. Formacions polítiques com MÉS per Mallorca, Podem i Esquerra Republicana li donen ple suport, mentre que el PSIB li podria donar suport puntualment.

El president de l’OCB, Jaume Mateu, va afirmar a l’ARA Balears que “la intenció no és activar el sobiranisme, de moment, sinó donar una resposta ciutadana a favor de la democràcia i dels drets individuals i col·lectius que en aquests moments estan en perill”. Aquesta coordinadora està oberta a més entitats i a tothom que hi vulgui participar.

Mobilització el 29-S

Mateu va explicar també que la Coordinadora prepara una gran manifestació a favor del dret a decidir i del referèndum català per al proper divendres, 29 de setembre.

Mateu ho va justificar en el marc de la protesta contra la repressió a Catalunya i va assenyalar que la presència del president espanyol a Palma “no és casual”.

L’organització independentista, socialista i feminista Endavant ja va penjar dues pancartes en contra de la visita a Ciutat del president del PP. “Rajoy, no ets benvingut” i “Mallorca amb el referèndum” eren els missatges que s’hi podien llegir.

La portaveu del Govern, Pilar Costa, va assenyalar, d’altra banda, que la presidenta, Francina Armengol, havia sol·licitat reunir-se amb Rajoy, aprofitant la seva visita a Mallorca, però que la petició no havia rebut encara resposta.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF