NETEJA
Balears 10/11/2016

Emaya ha informat 27.000 famílies sobre la recollida de trastos

Un grup d'educadors ha visitat 28 barriades i continuarà amb la campanya informativa al llarg del 2017

Montse Terrasa
1 min
Dues educadores d'EMAYA, durant la campanya informativa.

PalmaL'Empresa municipal d'aigües i clavegueram de Palma (Emaya) ha informat unes 27.000 famílies sobre les bones pràctiques en recollida de trastos i neteja. Un grup d'educadors s'ha encarregat durant l'estiu i principis de la tardor d'anar porta per porta i aturant els veïns pel carrer, per tal d'explicar com funciona el sistema i el seu calendari.

Durant aquesta campanya, s'ha aprofitat per fer una enquesta a 1.400 ciutadans i un 28% ha manifestat que no coneix la recollida de trastos. Un 78,6% ha respost que separa a casa el paper, el vidre i els envasos. Un 70% afirma que estaria disposat a separar la matèria orgànica.

Els educadors al carrer han arribat a 10.400 persones, a 6.120 habitatges porta per porta, i s'han deixat cartes informatives en 10.000 domicilis més. A tots aquests, s'hi han de sumar les 420 persones que han rebut informació en els estands informatius.

En total, els educadors han fet la campanya informativa en 28 barriades de Palma i continuaran informant al llarg del 2017, coincidint amb la implantació del nou sistema de recollida selectiva mòbil al centre de Ciutat.

Els diferents programes informatius es dirigiran als residents i als comerços, segons ha explicat en roda de premsa la presidenta d'Emaya, Neus Truyol.

L'execució dels programes educatius està ara en licitació per un import de 198.000 euros.

Neteja a Son Gotleu

Felipe Belinchón, director de l'àrea de Qualitat Urbana d'Emaya, ha aportat dades sobre el servei que es fa a Son Gotleu, barriada on s'ha incrementat el dispositiu de neteja. D'aquesta manera, els vespres es netegen els contenidors i, cada dematí, es fa una recollida del fems que pugui haver quedat.

Durant tres nits consecutives, Emaya va enviar els camions de recollida de trastos i va arreplegar 35 tones de residus, ha afegit Belinchón.

stats