Balears 03/08/2017

La infanta Helena i els seus fills no es perden la correguda de toros més polèmica a Palma

Serà la darrera celebració en la versió tradicional, ja que s'espera la imminent entrada en vigor de la llei balear que prohibeix la mort de l'animal

Martí Gelabert
1 min
La infanta Elena i els seus fills, a la plaça de toros de Palma

PalmaPalma du a terme la darrera correguda de toros en la seva versió tradicional. Part de la família reial no s'ha volgut perdre el que serà la darrera celebració amb l'assassinat de l'animal, davant la imminent publicació al BOIB de la llei de toros 'a la balear', que en prohibeix la mort. Ara bé, cal recordar que el govern de Mariano Rajoy ja ha anat per feina per presentar un recurs al Tribunal Constitucional i deixar la llei sense efectes.

Els espectacles ja contractats i registrats oficialment es podran continuar realitzant com fins ara però, en el cas de Palma, aquest és el darrer. El TC podria congelar l'aplicació de la normativa fins que prengui una decisió definitiva. A Palma, l'ambient ha estat similar al de fa una setmana: els taurins han volgut mostrar, amb goig, l'emoció que senten per aquestes celebracions que permeten la mort d'un animal i els animalistes els han escridassat amb rebuig.

La infanta Helena, el seu fill Froilà i la seva filla Victòria Frederica han assistit a la correguda, amb el cartell de Cayetano Rivera Ordóñez, Francisco Rivera 'Paquirri' i Alejandro Talavante. Una nova manifestació dels antitaurins ha sortit aquest dijous des de la plaça Fleming de Palma fins a la plaça de toros.

stats