REBEL·LIÓ A LES AULES
Balears 01/08/2013

Educació posa a retxa les escoles 'rebels' fulminant tres directors

120 escoles públiques i 30 de privades es troben en la mateixa situació

Ander Zurimendi
2 min

Palma.La Conselleria d'Educació llançà ahir un avís a navegants, a fi que totes les escoles de les Illes sàpiguen què els passarà si es neguen a aplicar el TIL: destitució fulminant del director del centre.

Així s'entén la maniobra revelada ahir per la Conselleria liderada per Joana Maria Camps, tot suspenent de funcions i sou els directors de tres escoles de Maó: l'IES Joan Ramis i Ramis, IES Cap de Llevant i IES Pasqual Calbó i Caldés. El motiu de la destitució, per ara de caràcter temporal però que s'ha aplicat de manera immediata, és haver-se negat a aplicar les esmenes que els inspectors de la Conselleria d'Educació realitzaren als seus respectius projectes per a 2013-2014.

Tant és així que Educació qualificà ahir l'actitud dels directors de "desobediència oberta a les ordres o instruccions d'un superior". Per aquest motiu, "lamentablement Educació s'ha vist obligada a incoar un expedient disciplinari als directors". Ara bé, segons dades dels sindicats, devers 120 escoles públiques i 30 de concertades també es troben en aquesta situació (més o manco un terç del total), ja que no haurien aprovat projectes educatius adaptats al TIL. Per tant, en els propers dies podria augmentar el nombre d'escoles sancionades. A més a més, ahir es conegué la dimissió en bloc de l'equip directiu de l'IES Berenguer d'Anoia, d'Inca, per no haver d'aplicar el TIL. El director, Pere Morell, argumentà que el decret de llengües va en contra del projecte educatiu aprovat pel consell escolar.

Els directors sancionats reberen ahir tot d'una el suport de la comunitat educativa. Biel Caldentey, portaveu de l'STEI-i, titllà la maniobra com "l'inici d'una campanya de repressió". Així mateix, el portaveu educatiu de CCOO, Toni Baos, ho descrigué com "pràctiques totalitaristes" del PP i qualificà Educació de "conselleria gestapo".

Pel que fa a l'associació de directors d'escola Adesma, recordaren que els equips directius no tenen competència a modificar el projecte educatiu sense que ho aprovi el claustre. Aquesta línia fou compartida per l'associació de pares i mares FAPA. El portaveu, Vicenç Rodrigo, anuncià que estudien presentar una querella contra la Conselleria per obligar els directors a prendre decisions que no són seves.

Així mateix, el portaveu de la coalició MÉS, Biel Barceló, demanà la compareixença urgent de la consellera Camps al Parlament i el PSIB de Menorca destacà "la valentia de la comunitat educativa dels centres".

stats