Balears 03/10/2013

Dimiteix el cap d'Inspecció Educativa del Govern

Ha presentat la seva renúncia, entre altres causes, per una ordre de fer llistes dels alumnes que no van a classe

Enric Borràs Abelló
2 min

PalmaEl cap del Departament d'Inspecció Educativa del Govern, Antonio González, ha presentat la dimissió aquest dijous, segons que confirma una carta que ell mateix ha fet arribar als altres inspectors (a la foto). González hauria renunciat al càrrec, entre altres causes, per una ordre oral segons la qual havia d'enviar inspectors a tots els centres educatius perquè fessin llistes de quins alumnes havien anat a classe i quins no.

González hauria fet efectiva la seva renúncia a través d'un escrit dirigit al secretari autonòmic d'Educació, Guillem Estarellas. L'ARA Balears s'hi ha posat en contacte, però s'ha negat a fer cap declaració. No ha volgut confirmar la renúncia però tampoc no l'ha desmentida. Estarellas, després de cinc preguntes dels periodistes d'aquest diari i de la Cadena SER, tampoc no ho ha confirmat ni ho ha desmentit. "Aquest home és al seu lloc", s'ha limitat a dir.

"Hem estat parlant avui al matí i valorant qüestions que el preocupen, les hem escoltat, ens hem entès perfectament, hem clarificat les posicions i continua al seu lloc", ha declarat Estarellas, fet del qual es desprèn que, com a mínim per ara, no li han acceptat la dimissió i, per tant, continua al càrrec. El secretari autonòmic també ha negat l'ordre oral de fer que els inspectors recopilin llistes dels alumnes que han anat o no a classe. Ha afegit que els inspectors es limitin a vetllar perquè es compleixi l'ordenament jurídic.

Diverses veus del Govern i del PP havien amenaçat de dur als tribunals els pares que no duguessin els fills a classe. La portaveu d'Educació del PP, Aina Maria Aguiló, havia dit que calia dur aquests casos al "tribunal de menors" -que no existeix-, i la Defensora del Menor, Maria Garrido, volia dur a la Fiscalia les crides per no dur els nins a classe.

stats