Balears 20/09/2013

La Defensora del Menor vol dur a Fiscalia les crides per no portar els nins a escola

"Els al·lots tenen el dret d'anar a escola i els pares el deure de portar-los-hi", ha declarat seguint les tesis dels grups ultres Círculo Balear i l'IPF

ARA Balears/Efe
1 min
una aula mig buida a causa de la vaga / E. CALVO

PalmaLa directora de l'Oficina de Defensa dels Drets del Menor de les Balears, Maria Garrido, ha declarat avui que els pares que no porten els seus fills a classe per donar suport a la vaga indefinida de docents contra el decret del Tractament Integrat de Llengües (TIL) cometen "una infracció" susceptible de sanció. Amb tot, ha apel·lat al "sentit comú de tots" i ha dit que estava convençuda que la Conselleria d'Educació no obriria expedients als pares per l'absentisme dels seus fills.

Garrido ha explicat que la seva oficina investiga la veracitat de "nombroses denúncies" rebudes sobre la participació de menors en manifestacions contra la imposició del TIL i per les crides d'associacions de pares i mares i de docents perquè no es duguin els infants a classe. "Si és així, s'elevaran [les denúncies] a la Fiscalia de Menors i a la Conselleria d'Educació", perquè aquests fets són infraccions greus que comporten sancions, ha dit en una conferència de premsa. Les úniques entitats que han denunciat públicament aquestes crides són el grup ultranacionalista espanyol Círculo Balear i el col·lectiu extremista catòlic Instituto de Política Familiar (IPF).

La Defensora del Menor, que ha abordat aquesta qüestió després de presentar un estudi sobre desnutrició infantil, ha insistit que "els nins tenen el dret d'anar a escola i els pares tenen el deure de portar-los-hi" i ha demanat als docents que sospesin les dificultats que la vaga ocasiona a les famílies.

stats