Publicitat
Publicitat

Bauzá deixà 262 milions de despesa sense pressupostar

El Govern preveu tancar l'any amb el doble del dèficit permès: 225 milions més

El Govern preveu tancar l'exercici 2015 amb un dèficit d'1,5% del PIB, xifra que suposa 225 milions d'euros més del permès, amb la qual cosa la Comunitat Autònoma incomplirà l'objectiu fixat per l'executiu central per a enguany en 0,7%.

En total, són prop de 450 milions d'euros de dèficit a final d'any. Aquesta quantitat surt del desviament pressupostari trobat situat en el 0,48%, de 80 milions pressupostats del conveni de carreteres que no arribaran i de 262 milions de partides sense pressupostar.

La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, i el director general de Pressupostos i Finançament, Joan Carrió, han donat a conèixer aquestes dades avui en una roda de premsa en la qual han explicat que aquesta previsió de dèficit "compromet el marge de maniobra" del Govern.

La previsió pot variar "algunes desenes", ha apuntat Cladera, qui ha detallat que solament fins a maig el dèficit se situava ja en el 0,48%, xifra que suposa que en els primers mesos de l'any es va consumir al voltant del 70% del total fixat (0,7%).

Cladera i Carrió han responsabilitzat el Govern anterior del PP de no haver realitzat totes les gestions necessàries per haver millorat el finançament de Balears i d'haver incomplit l'objectiu de dèficit el 2014, la qual cosa ha influït també que no es pugui complir enguany.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF