Balears 11/01/2017

El convent de les jerònimes de Palma és del Bisbat

La justícia rebutja la demanda de les monges i dóna la raó a la diòcesi de Mallorca, que manté la titularitat del popular monestir de la Porta del Camp

Ara Balears
2 min
Monges responsables de l'ordre de Sant Jeroni al convent de Palma.

PalmaEl convent de Santa Elisabet de Palma, popularment conegut com el convent de Sant Jeroni, és titularitat del Bisbat del Mallorca. Ho ha establert el Jutjat de Primera Instància número 22 de Palma, el qual ha absolt la diòcesi de la demanda interposada per les monges jerònimes.

El juny del 2015 les religioses varen abandonar les dependències de la Porta del Camp de Palma per traslladar-se al monestir de Sant Bartomeu d'Inca. Uns mesos abans, el 30 de desembre del 2014, el que aleshores era bisbe de Mallorca, Xavier Salinas, va immatricular –inscriure en el Registre de la Propietat– el convent a nom del Bisbat.

Salinas ho va fer només unes setmanes després que les religioses li comunicassin les seves intencions pel que feia al recinte. Les membres de l'orde de Sant Jeroni varen presentar una demanda contra la immatriculació. Reclamaven que es declarassin nuls els tres certificats que va emetre Xavier Salinas que varen fer possible l'operació.

Així, en la seva sentència, el jutge ha desestimat la demanda i ha imposat a les demandants les costes del judici celebrat el 21 de desembre passat, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Balears.

Les jerònimes interposaran recurs

"En defensa dels legítims interessos de les monges"

La sentència no és ferma i la congregació de les jerònimes ja ha anunciat que la recorrerà. L'advocada de les monges, Isabel Rosselló, ha manifestat el seu desacord amb el pronunciament judicial i ha anunciat en un comunicat que presentarà recurs d'apel·lació "en defensa dels legítims interessos i els drets patrimonials i històrics de les Religioses Jerònimes del Monestir de Santa Elisabet de Palma".

stats