TRIBUNALS

Judici per la titularitat del convent de les monges jerònimes de Palma

El Bisbat i l'orde de Sant Jeroni es disputen l'immoble, abandonat per les religioses el juny del 2015 i que va ser inscrit per Xavier Salinas en el Registre de la Propietat

El Jutjat de Primera Instància número 22 de Palma celebra aquest dimecres el judici pel litigi que mantenen el Bisbat de Mallorca i l' orde de Sant Jeroni per la titularitat del convent de Santa Elisabet, conegut popularment pel nom de Sant Jeroni i situat devora la plaça de la Porta del Camp, en el barri antic de Ciutat. El juny del 2015 les religioses varen abandonar aquestes dependències per traslladar-se al monestir de Sant Bartomeu d'Inca. Un mesos abans, el 30 de desembre del 2014, el que aleshores era bisbe de Mallorca, Xavier Salinas, va immatricular –inscriure en el Registre de la Propietat– el convent a nom del Bisbat.

Salinas ho va fer només unes setmanes després que les religioses li comunicassin les seves intencions pel que feia al recinte. Les membres de l'orde de Sant Jeroni varen presentar una demanda contra la immatriculació. Reclamen que es declarin nuls els tres certificats que va emetre Xavier Salinas i que varen fer possible l'operació.

L'abandonament del convent per part de les monges ha estat motiu de polèmica, ja que pretenien endur-se a Inca mobles, ornaments i altres objectes catalogats. Al·legaven motius "espirituals i sentimentals i també de seguretat".

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF