Balears 26/04/2017

El Consell d’Eivissa aprova la Norma Territorial Cautelar tenint presents les al·legacions de les cooperatives del camp

En sessió plenària, el PP, a qui no se li ha acceptat cap al·legació, hi ha votat en contra i ha assegurat que aquesta moratòria afavoreix l’especulació

Armando Tur
2 min
Un ple del Consell en una foto d'arxiu

EivissaEl ple del Consell d’Eivissa ha aprovat de manera definitiva la Norma Territorial Cautelar que limita les construccions en sòl rústic gràcies als vots dels dos grups que formen l’equip de govern: el PSOE i Podem-Guanyem. Aquesta modificació s’ha fet amb “alguns petits canvis” que recull la normativa després d’acceptar algunes de les al·legacions presentades.

Aquestes modificacions inclouen l’especificitat d’afectació sobre habitatges i no sobre construccions d’ús agrícola, a més de canvis en les limitacions de les piscines que no en restringeix la superfície (35 metres quadrats) i es limita només a especificar que no es podran superar els 60 metres cúbics. “Així, es permetran els miralls d’aigua”, ha especificat la consellera de Territori, Pepa Marí.

Així mateix, s’han detallat quins seran els projectes que se'n veurien afectats i que correspondrien a tots aquells que s’hagin presentat als ajuntaments a partir de l’1 de setembre. A més, n'estaran afectats els projectes presentats amb anterioritat que no disposassin de la documentació completa per resoldre l’expedient.

Des de l’equip de govern, la vicepresidenta i portaveu de Podem, Viviana de Sans, ha apuntat que el Consell ha fet “una passa de gegant” davant la protecció del territori i ha construït una “nova etapa en la política territorial”. Tot i això, dies enrere, des del grup Podem-Guanyem van reconèixer que aquesta modificació s’adaptava als acords de govern, però podia ser “insuficient” per a la ideologia de Podem.

Des del PP, les al·legacions del qual consistien a demanar la il·legalitat total de la moratòria, han valorat l’aprovació assegurant que “s’afavoreix l’especulació” en una normativa que “no ha estat consensuada amb absolutament ningú”. Diuen que es provoca “inseguretat jurídica” i que s’ha fet malament de canviar aquesta normativa que només té valor durant tres anys.

Incentius per als lloguers de tot l’any

El ple també ha servit per aprovar un punt d’una moció presentada pel Partit Popular en què s’ha instat el Govern balear i el central a aprovar incentius fiscals per a aquells propietaris que decideixin llogar els seus pisos durant tot l’any i no en contractes curts de temporada. Durant el debat d’aquesta moció, la vicepresidenta Viviana de Sans ha “agraït” que el PP “s’apunti ara al debat de l’habitatge”, mentre des de la bancada popular han recordat que ells “sempre han estat en el debat”.

stats