COMERÇ

Els comerços de Palma obren els dijous vespre

El conseller Negueruela ha explicat que es tracta d'una iniciativa per dinamitzar l’activitat comercial

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, juntament amb el batle de Palma, José Hila; el president d’Afedeco, Rafel Ballester, i la directora general de Comerç i Empresa, Pilar Sansó, han presentat el Palma Thursday Night Shopping, una iniciativa de la patronal de comerç per dinamitzar l’activitat comercial de la ciutat en la qual participa la Conselleria. La campanya –en la qual, entre d’altres, hi col·laboren l’Ajuntament de Palma, l’Associació Empresarial de Restauració de Mallorca i l’Associació Hotelera de Palma– permetrà que cada dijous, fins al 29 de setembre, els comerços de Palma obrin fins a les 22.30 h.

El conseller ha destacat que Palma Thursday Night Shopping dóna l’oportunitat a residents i turistes perquè després d’un dia de feina, platja o d’excursions puguin gaudir de la nit de la ciutat passejant, comprant, sopant, apreciant les vistes i, en definitiva, passant-s’ho bé mentre coneixen Palma. A la campanya, s’hi afegeix la Catedral de Palma, que els dijous també obrirà les portes en horari nocturn.

En aquest sentit, Negueruela ha valorat molt positivament la iniciativa, ja que contribueix des d’un triple vessant a posicionar la imatge de Palma com a destinació cultural, de compres i d’oci; a impulsar diversos sectors econòmics, com el comerç de proximitat, la restauració, el turisme i la cultura, reforçant-ne les sinergies; i a adaptar l’oferta als consumidors amb l’ampliació dels horaris, tot maximitzant el potencial de Palma en temporada alta.

Així mateix, el conseller ha posat en valor el comerç com a sector estratègic de l’economia balear no només per la retribució econòmica que suposa i les sinergies amb sectors com la restauració i l’hoteleria, sinó també pels beneficis socials vinculats a la creació de nous llocs de feina. En aquesta línia, Negueruela ha manifestat que, segons les dades de l’Índex de Confiança Empresarial Harmonitzat (ICEA) publicades aquest dimarts, l’economia balear continua generant confiança entre els empresaris balears, atès que creix un 1,4% interanual en el tercer trimestre; i ha destacat, a més a més, que el sector en què més augmenten les expectatives és en el comerç, amb un 2,5% interanual.

Finalment, el conseller ha ressaltat la importància de campanyes com aquesta a causa del paper del petit i mitjà comerç com a element vertebrador i dinamitzador de municipis, barris i ciutats, ja que allà on hi ha comerç, hi ha bars i restaurants i, en conclusió, hi ha vida. 

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF