Balears 13/12/2017

Barceló dimiteix com a vicepresident i s'obre el debat per triar-ne el relleu

MÉS per Mallorca assegura que "la decisió l'honora" i que té "el suport i la confiança" del partit

Carmen Buades
2 min
La coordinadora de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, aquest dimecres.

PalmaBiel Barceló ha presentat aquest dimecres la dimissió davant l'executiva de MÉS per Mallorca després de "valorar la repercussió" del viatge que va fer al Carib pagat per Canal 4 TV i patrocinat per Air Europa. El fins ara vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, que demà farà arribar oficialment la seva renúncia a la presidenta del Govern tot i haver-la-hi comunicat avui, té "el suport i la confiança" de la seva formació i dimitir és "una decisió que l'honora".

Així ho ha afirmat la coordinadora de la formació, Bel Busquets, després d'una reunió de l'executiva que ha durat més de dues hores i que, segons alguns dels assistents, ha estat "molt emotiva". Busquets ha assegurat que la decisió de partir ha estat de Barceló i que "no s'ha donat la situació" que la direcció del partit hagués de demanar-li que abandonàs el càrrec: el vicepresident ja havia assumit part de l'error i s'havia compromès a donar-ne explicacions.

Des de l'executiva han volgut reivindicar que Barceló ha estat "el millor conseller de Turisme que han tingut aquestes illes", perquè se'n va havent aprovat l'impost de turisme sostenible i la regulació del lloguer turístic, a més d'haver "iniciat el camí cap a un canvi de model econòmic". Busquets també ha valorat el "compromís amb el projecte i el país" del fins ara vicepresident i l'ha defensat com a "figura clau" i "protagonista" tant per a la creació de MÉS com per a "la consolidació de les polítiques de canvi".

Amb la dimissió de Barceló s'obre ara el debat sobre qui en serà el substitut i, si bé des de la formació ecosobiranista asseguren que encara no hi ha cap nom sobre la taula, recorden que la vicepresidència els correspon pels acords de governabilitat. Algunes veus apuntaven cap a la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, qui també ha participat en la reunió, malgrat no ser membre de l'executiva, però des de la formació no ho han confirmat.

A més de Santiago, han assistit a la trobada altres membres de MÉS que no formen part de la direcció, com el batle de Palma, Antoni Noguera, i el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, encara que ambdós han abandonat la reunió abans que acabàs.

Fonts de la formació han explicat que Biel Barceló farà una roda de premsa aquest dijous per explicar els motius de la seva dimissió a la premsa, ja que avui no s'ha mostrat davant els mitjans quan ha finalitzat la reunió. El vicepresident va ser qüestionat per membres del seu partit des de dimarts, quan es va conèixer la seva estada a Punta Cana, però també ha rebut crítiques i peticions de dimissió de la resta de formacions polítiques.

stats