TURISME

Els autobusos de turistes de creuer ja desembarquen a la plaça d'Espanya de Palma

Els vehicles llançadora estrenen parada a Eusebi Estada. Cort confia habilitar més punts d'accés a la zona d'Es Baluard i la de Via Alemanya aquest estiu

Els turistes de creuer disposen des d'aquest dilluns d'una nova aturada d'autobusos a la plaça d'Espanya per accedir a Palma i fer una excursió guiada. Els passatgers de la companyia Royal Caribbean han estat els primers de fer-ne ús. L'Ajuntament de Palma ha anunciat que continua negociant amb les navilieres per poder habilitar dues aturades noves, a la zona dels instituts –Via Alemanya–, i a Es Baluard, per tal de descongestionar el moll Vell, on fins ara arribaven tots els creueristes.

Amb el nou punt de desembarcament, els turistes de creuer poden accedir a Palma des del moll Vell i des del carrer Eusebi Estada, "una dada molt positiva", segons la regidora de Turisme de Cort, Joana Maria Adrover, ja que aquesta iniciativa s'ha pogut dur a terme a principis d'agost, tot i que les companyies de creuers tanquen la programació amb dos o tres anys d'antelació. Durant la setmana passada es va fer una prova de com funcionaria aquest punt de descàrrega de passatgers a la zona de plaça d'Espanya i aquest dilluns s'ha posat en marxa oficialment. "A partir d'aquí, continuarà augmentant", ha comentat la regidora.

Mentrestant, continuen les converses amb altres companyies amb l'objectiu que les noves parades d'autobusos puguin començar a funcionar aquest estiu. Segons Adrover, els punts de desembarcament d'Es Baluard i dels instituts "estan pràcticament garantits".

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF