Balears 17/10/2017

Alcover, sobre la seva declaració pel cas Sa Nostra: "És possible que tot sigui un error"

El diputat del PSIB insisteix en el "poc coneixement" que va tenir de les operacions financeres investigades

Carmen Buades
1 min
Andreu Alcover, diputat del PSIB al Parlament.

PalmaEl diputat del PSIB Andreu Alcover creu, sobre la seva citació a declarar com a investigat en el cas Sa Nostra, que "és possible que tot sigui un error". Aquest dimarts ha explicat al Parlament que les investigacions de les operacions financeres de risc abasten des del 2005 fins al 2010 i que va ser aquest darrer any quan ell va passar a formar part del consell d'administració de l'antiga caixa d'estalvis.

També ha recordat que mai no va participar a Invernostra, l'entitat a través de la qual Sa Nostra feia inversions immobiliàries i protagonista del cas Miami (la compra d'uns solars a la ciutat nord-americana per construir-hi dos gratacels que va fer perdre a la caixa 50 milions de dòlars després de l'esclat de la bombolla immobiliària).

Davant l'expectativa de la seva declaració i la petició de dimissió que va fer Ciutadans, Alcover ha afirmat que se'l cita perquè la Fiscalia "vol saber quin grau de coneixement teníem" sobre les operacions que estan sota la lupa i ell només va participar en "una de les 15 que s'investiguen", quan acabava d'incorporar-s'hi.

Pel que fa a la seva possible dimissió, el portaveu parlamentari del PSIB ha manifestat que es donaria seguint el codi ètic de la seva formació, que estableix l'obertura de judici oral com a punt en què un membre del partit hauria de deixar el seu càrrec.

stats