CAS POLICIA LOCAL

Els advocats dels agents abandonen el despatx de Penalva al·legant "indefensió"

Els lletrats es queixen que no poden accedir al contingut íntegre de la declaració de 'el Ico', un dels testimonis del cas de la Policia Local

Un grup d'advocats defensors dels agents implicats en el cas de la Policia Local han abandonat aquest divendres el despatx del jutge instructor  Manuel Penalva al·legant "indefensió" durant la declaració de ' el Ico', un dels testimonis del cas i que fins avui ha estat a la presó. Segons fonts judicials, aquest fet s'ha produït després que Penalva hagi decidit aixecar part del secret de sumari, sense que els lletrats hagin pogut accedir al contingut íntegre de les declaracions. 

El gest dels advocats ha causat estranyesa al jutge perquè la major part de la informació ja va aparèixer al sumari que va fer-se públic fa nou mesos, així com en bona part dels mitjans de l'illa. Igualment, 'el Ico' havia estat citat a declarar aquest divendres precisament amb la intenció que els advocats poguessin demanar-li què havia explicat amb anterioritat. Tanmateix, alguns d'aquests haurien demanat l'aplaçament d'aquesta sessió, petició que ha estat denegada també pel jutge, desfermant de nou la polèmica.

Cal recordar que el fill de 'la Paca' de Son Banya explicà durant l'inici de la instrucció que havia rebut pressions per part de la Patrulla Verda i d'altres unitats de la Policia Local per a que abandonàs el seu establiment. Més tard, va conèixer-se que el motiu de les extorsions i les amenaces que hauria rebut s'haurien produït perquè el seu negoci rivalitzava amb l'imperi de Tolo Cursach, un dels principals beneficiaris de la trama corrupta.

Segons el sumari de la causa, quan l'Ico hauria adquirit els locals nocturns a la zona de Gomila, un dels propietaris li va advertir que no intentàs "perjudicar" els interessos del Grup Cursach Ocio perquè "si el feia enfadar, tindria problemes". Va ser aleshores quan el propietari va pronunciar una frase memorable amb la intenció de resumir quin era el poder de Cursach: "A veure si ho entens, aquí passa el mateix que a Son Banya amb la Paca. Tolo Cursach és 'la Paca' de la nit". 

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF