SALUT
Balears 25/11/2016

Acusacions creuades entre Ben Amics i el PSOE per l'atenció psicològica als transsexuals

Els socialistes han mostrat "estupor" davant l'acusació de l'associació LGTIB a la Conselleria de Salut d'haver deixat aquest col·lectiu "totalment desemparat"

Ara Balears
1 min
Jan Gómez, president de Ben Amics, Virginia Vallejo, treballadora social de Ben Amics, Alex Lucas, president de Chrysallis de les Baleares.

PalmaBen Amics ha criticat aquest divendres l'anul·lació, a l'hospital de Son Espases, de l'atenció psicològica al col·lectiu transsexual, la qual cosa ha provocat que s'hagi deixat "totalment desemparades" aquestes persones que, segons afegeixen, presenten "un índex de suïcidi entre 20 i 30 vegades més elevat" que la resta de la població.

"S'ha deixat les persones trans sense cap tipus d'alternativa en el seu respectiu acompanyament i totalment desemparades", ha indicat l'associació de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals de les Balears.

Per la seva banda, el grup LGTIB del PSIB ho ha negat tot en un comunicat compartit a Facebook: "Només podem manifestar estupor davant una mala interpretació o desinformació del treball que està desenvolupant la Conselleria de Salut del Govern de les Illes per a l'engegada del Protocol d'atenció sanitària a les persones transsexuals de les Balears. Sembla que Ben Amics és el darrer col·lectiu a arribar a la festa".

El nou protocol sanitari que està redactant la Conselleria de Salut preveu que "les persones transsexuals que ho sol·licitin continuaran rebent atenció dels i les professionals de l'Àrea de Salut Mental de l'IB-Salut, en igualtat, com ocorre amb qualsevol pacient que els sol·liciti".

Com a prova de la seva bona fe, els socialistes han volgut recordar l'anunci de la consellera Patricia Gómez la setmana passada, pel qual el Servei de Salut modificarà el nom dels nins i les nines transsexuals a les targetes sanitàries i a les seves històries clíniques.

stats