Salut modificarà els noms dels nins i nines transsexuals

La Conselleria de Salut s'ha reunit amb l'Associació de famílies de menors transsexuals de les Illes

El Servei de Salut modificarà el nom dels nins i nines transsexuals a les targetes sanitàries i a les seves històries clíniques, ha informat aquest dilluns la Conselleria de Salut.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, i el coordinador autonòmic de Salut Mental, Oriol Lafau, s'han reunit amb Alejandro Lucas i María del Castillo Ramírez, president i vicepresidenta de Chrysallis, l'Associació de famílies de menors transsexuals de les Illes Balears.

Durant la trobada, la consellera ha anunciat als representants de l'entitat que des del Servei de Salut ja es treballa per modificar el nom dels nins i nines transsexuals a la història clínica i en les targetes sanitàries, amb la finalitat d'adaptar-les al sexe sentit i normalitzar, amb això, la realitat d'aquests menors també en l'àmbit sanitari.

A més, la Conselleria de Salut ha informat els pares que s'està treballant de manera consensuada amb Atenció Primària i Endocrinologia per millorar els circuits assistencials dels menors transsexuals.

El Govern va informar fa uns dies que els col·legis de Balears aplicaran aquest curs un protocol trans per a alumnats transsexuals i transgènere que reconeix el dret d'alumnes i personal docent de triar la seva identitat de gènere "lliurement autodeterminada i acceptada".

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF