Podem exigeix que Rosa Estaràs torni l'acta d'eurodiputada pel seu paper a Nóos

El diputat Juan Pedro Yllanes adverteix que "continuaran sortint casos de corrupció" lligats al PP

Podem inicia una campanya contra l'exvicepresidenta en temps de Jaume Matas, Rosa Estaràs. La formació ha reclamat, per segona vegada, la dimissió de l'actual eurodiputada. El motiu: la declaració d'Estaràs com a testimoni davant el tribunal que jutja el cas Nóos. Estaràs va reconèixer haver firmat actes falses de la fundació Illesport, una de les patrocinadores de les activitats de les empreses d'Iñaki Urdangarin a les Balears. A més, va reconèixer que era habitual que firmés documents sense llegir-los perquè "venien de Presidència".

El secretari general de la formació, Alberto Jarabo, ha exigit que Estaràs no ocupi "un càrrec públic ni un minut més". Després de definir l'actitud d'Estaràs com "un clar exemple d'irresponsabilitat política" ha demanat al president del PP balear, Miquel Vidal, si el codi ètic de la formació "permet la firma de documents falsos".

Per la seva banda, el diputat Juan Pedro Yllanes ha assegurat que la declaració d'Estaràs li va provocar "astorament" i ha afegit que li sembla "simbòlic" que " la vicepresidenta del Govern més corrupte de les Balears només sigui citada com a testimoni" en el macrojudici. Yllanes era  el jutge encarregat de presidir el tribunal però va renunciar per iniciar carrera política.

"El més digne és que vostè presenti la dimissió immediata com a parlamentària a Brussel·les perquè els ciutadans d'aquest país no li hagin de continuar pagant un sou", ha conclòs.

Yllanes ha afegit que continuaran sortint a la llum casos de corrupció política. "Això no s'ha acabat, lamentablement, continuaran sortint-ne casos. Aquí –a les Balears– en tenim encara en tràmit en els jutjats alguns d'enorme poder, tant d'alarma social com de renou mediàtic. Estic pensant en  Son Espases i tot el que vincula Son Espases amb la seu de Génova; això resulta interessant", ha dit.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF