Estaràs reconeix que va firmar actes falses sense ser-ne conscient

L’exvicepresidenta assegura que signava un gran nombre de documents sense revisar-ne el contingut

L'exvicepresidenta Rosa Estaràs ha declarat durant poc més de 10 minuts davant el tribunal que jutja el cas Nóos. L’exnúmero dos de Jaume Matas ha assegurat que mai va assistir ni va ser convocada a cap reunió de la Fundació Illesport. “Hi havia temes prioritaris per al president (Matas) en els quals   s’involucrava al 100%. Per exemple, Esports i, específicament, l'equip ciclista”, ha afirmat.

Estaràs ha declarat que entre les seves funcions com a vicepresidenta hi havia la coordinació política del Govern, però ha reconegut que, sovint, li arribaven documents de Presidència amb la nota “delegació de firma del President”. En aquests casos, ha assegurat, “ jo només revisava els controls, però no el contingut”. Fins i tot, ha assegurat, els documents li arribaven amb un post-it que marcava on havia de signar. Estaràs no ha sabut explicar en quins casos es decidia que el president li delegàs la firma. “Això ho deurien decidir els que van muntar tot l'entramat. Entenc que és perquè Matas estava absent, però com que tot això és fictici...Qui va decidir que el president estava absent, té la clau”, ha argumentat.

Entre aquests documents, Estaràs va signar dues actes falses de reunions d'Illesport. “Mai les hauria d’haver signades, perquè no es van produir”, ha reconegut si bé ha justificat que ningú li va advertir de la falsedat dels documents. Respecte de l'organització dels fòrums de l' Institut Nóos a les Illes, Estaràs ha assegurat que “no era una àrea de la meva competència” si bé ha reconegut que “en algun moment” Matas l'hauria d'haver informada sobre el tema, si bé ha afirmat no recordar-ho amb exactitud. Finalment, ha insistit que totes les qüestions relacionades amb els esports “eren prioritàries” per a Matas. “I també la Casa Reial”, ha afegit.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF