TERRORISME

Solidaritat Illenca amb les víctimes de Niça

Les mostres de condol s'han succeit durant tota la jornada

Les banderes de les institucions de Balears onegen a mig pal des d'avui dematí i durant les properes 48 hores en senyal de dol pel brutal atemptat terrorista que va patir ahir la ciutat francesa de Niça.

Ja des de primera hora del matí les mostres de solidaritat no s'han fet esperar. El secretari general  Evelio Antich, informa la Delegació del Govern,  s'ha posat en contacte amb el cònsol de França a Palma, Michel Magnier, per traslladar-li "la seva més enèrgica condemna i repulsa per l'atemptat, així com la seva solidaritat amb tot el poble francès, especialment amb els milers de ciutadans gals que viuen a Balears".

Era l'avantsala del minut de silenci que a les 12 del migdia ha acollit el Consolat de Mar, en el qual Magnier ha participat al costat de les autoritats illenques, encapçalades per Francina Armengol.

El Govern balear ha emès una declaració institucional en la qual s'ha mostrat "profundament commocionat".

"Coneixedor del sofriment que aquests fets comporten vol expressar el seu suport, condol i solidaritat amb les víctimes i els seus familiars", indica la declaració, de la qual ha informat en roda de premsa després del Consell de Govern la portaveu, Pilar Costa.

El cònsol de França a Palma, Michel Magnier, ha acabat la seva declaració als periodistes amb un sentit: " Vive la France, Vive le République i Visca l'amistat entre França i Espanya".

Visiblement emocionat, Magnier ha recordat que ja és la tercera ocasió en els últims mesos que acudeix a les portes del Consolat de Mar per recordar a les víctimes d'un atemptat terrorista com el d'anit a Niça, que almenys ha costat la vida a 84 persones.

Magnier ha volgut deixar clar a aquests "fanàtics que no aconseguiran res", que els francesos continuaran vivint amb "normalitat" i que "els nostres fills seguiran gaudint dels valors de la República de França".

El Consell de Mallorca ha condemnat la violència. 

El RCD Mallorca ha guardat un respetuós minut de silenci en memoria de les víctimes.

El v icepresident i conseller d'Innovació, Biel Barceló, i el portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, també han condemnat l'atac, igual que Marga Prohens, la portaveu del grup popular. A Francesc Miralles li costava "creure en un futur" aquest dematí. Pere Joan Pons, del PSOE, ha explicat el seu "dolor immens" en francès.

Podem Mallorca no es cansarà de "condemnar qualsevol atac terrorista". 

Per altra banda, altres instituciones de les Illes, com la UIB o la FEHM també han volgut mostrar el seu suport al poble francés. 

 Palma no ha estat l'únic lloc on s'han reproduït les mostres de solidaritat. Molts ajuntaments de la Part Forana i de la resta d'illes també han mostrar el seu condol amb les víctimes.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF