VIOLÈNCIA MASCLISTA

Tots els grups del Consell de Mallorca pacten afavorir la igualtat entre homes i dones

El compromís s'ha de mantenir en un futur independentment del partit que governi

Tots els partits representats en el Consell de Mallorca s'han unit en un pacte comú per garantir la igualtat entre homes i dones i dur endavant, independentment de qui governi en el futur, accions per eradicar la violència masclista. La firma de l'acord ha finalitzat amb un aplaudiment en memòria de totes les dones assassinades per qüestió de gènere.

Els representants dels grups polítics del PP, PSIB, Més, Podem, El Pi i Ciutadans han signat el document en el qual s'estableixen uns mínims per incloure la perspectiva de gènere en totes les iniciatives que dugui endavant el Consell a partir d'ara, tant d'organització interna com accions públiques.

El 'Pacte comú per una Mallorca en igualtat' inclou diferents acords per afavorir la participació i apoderament de les dones, per fer possible la coresponsabilitat i conciliació familiar entre homes i dones i per promoure actuacions per acabar amb la violència masclista en qualsevol de les seves manifestacions.

La directora insular d'Igualtat, Nina Parron ha afirmat que la unanimitat de tots els partits en el Consell de Mallorca suposa "fer història política".

A l'acte de signatura del pacte han assistit també el conseller de Participació Ciutadana, Jesús Jurado, la presidenta de l'Institut de la Dona, Rosa Cursach, i els regidors de l'Ajuntament Aurora Jhardi i Aligi Molina.

El document, treballat i consensuat entre tots els grups polítics, ha estat firmat per Catalina Cirer (PP), Miquel Àngel Coll (PSIB), Mercè Bujosa (MÉS), Aurora Ribot (Podem), Xisca Mora (El Pi) i Catalina Serra (Ciutadans).

En el seu ús de la paraula, Serra ha demanat un  per a totes les víctimes de violència masclista d'enguany.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF