Publicitat
Publicitat

El SATSE presenta una demanda col·lectiva per exigir el pagament del 100% de la carrera professional

S'han presentat 750 reclamacions contra l'IB-Salut per exigir que acabi la "discriminació respecte del personal fix"

El sindicat d'infermeria de Balears SATSE ha presentat una demanda col·lectiva contra l'IB-Salut per les reclamacions de 750 persones que exigeixen el pagament del 100% de la carrera professional. Aquesta demanda fa referència a la resolució de la Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques del passat 11 de juliol, amb la qual es va aprovar el llistat definitiu de carrera professional que reconeix només el 25% del nivell I del grau al personal temporal, fet que suposa "una evident discriminació respecte dal personal fix", ha apuntat el sindicat. 

Segons el SATSE, la resolució és contrària al principi de "no discriminació entre personal temporal i fix" que estableix la normativa europea. Per aquesta raó, s'ha presentat un recurs contenciós administratiu amb les 750 reclamacions del personal d'infermeria que està afiliat al sindicat i que ha estat perjudicat per aquesta resolució. 

El secretari general autonòmic de SATSE, Jorge Tera, ha assegurat que amb aquestes demandes se cerca evitar la discriminació entre fixos i temporals, tot i que "l'objectiu final és posar fi a la temporalitat en els contractes". 

" No podem permetre que actualment entre el 35% i el 40% de la plantilla de l'IB-Salut sigui temporal i que es mantingui aquesta temporalitat perquè els contractes surtin més barats", ha apuntat Tera. El sindicat confia que la justícia solucioni aquesta situació i posi fi aquesta discriminació, de manera que al personal temporal se li retribueixi la carrera professional amb les mateixes condicions que al personal fix. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF