Seijas proposa que el Parlament eviti que Felip VI inauguri el palau de congressos

La diputada no adscrita argumenta que "no és positiu" que es relacioni la monarquia amb Balears després de la sentència del cas Nóos

La diputada no adscrita Montse Seijas ha registrat aquest dimarts una proposició no de llei que insta el Parlament a "rebutjar la participació de la família reial en la inauguració del palau de congressos de Palma".

Tot i que la instal·lació obrirà les portes el proper dia 1 d'abril, el conseller delegat de Melià International Hotel, Gabriel Escarrer, va assenyalar ahir que s'estan fent esforços per aconseguir que Felip VI i la seva esposa,  Letícia, inaugurin oficialment el palau en una data encara a negociar.

La PNL del grup mixt argumenta la petició en el "greu malestar social existent entre la ciutadania després de la sentència del cas Nóos". En aquest sentit, afegeix que "no és positiu en aquests moments per a les Illes Balears que se les relacioni, un cop més, amb actes organitzats o presentats per membres de la família reial espanyola".

El text consta d'un segon punt que insta "el Govern a dur a terme les mesures adients per evitar que cap membre de la família reial espanyola participi en la inauguració del palau".

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF