Escarrer: "Volem contagiar els mallorquins perquè visitin el palau de congressos"

El conseller delegat de Melià anuncia que la instal·lació ja té contractats 14 esdeveniments

El palau de congressos de Palma ja té 14 activitats programades per a enguany, segons ha anunciat aquest dilluns el vicepresident i conseller delegat de Melià Hotels International, Gabriel Escarrer, durant una visita guiada per a autoritats i periodistes. Dia 1 d'abril s'obriran les instal·lacions, després de gairebé deu anys d'obres, i els treballadors encara fan feina per posar-ne a punt els darrers detalls.

El gerent de la societat Palau de Congressos de Palma, Alfonso Meaurio, ha exercit com a amfitrió d' Escarrer i la nombrosa delegació de polítics, encapçalada per la presidenta, Francina Armengol. Meaurio ha recordat que prop de 4.000 ciutadans ja han visitat l'edifici des d'octubre de 2015, quan Cort va decidir iniciar un programa de visites guiades. Aquesta decisió, ha celebrat, ha servit per "reconciliar el palau amb la ciutadania", segons ha afirmat.

Un dels més satisfets entre els polítics era, precisament, el batle de Palma, José Hila. "Hem complert amb la paraula donada", ha afirmat, i ha recordat que han complert amb el termini estipulat a principis de legislatura. "Fins fa pocs dies, pagàvem el palau. Ara ja cobram", ha afegit. Armengol, per la seva banda, ha destacat que, "en any i mig, hem aconseguit fer el que semblava impossible".

Cultura per a tots i un xef mallorquí

Durant la visita, Escarrer ha revelat que el xef mallorquí Toni Cañellas serà l'encarregat de dirigir la cuina del palau, que oferirà cuina mallorquina, segons ha assegurat. L'empresari ha explicat, a més, que el primer esdeveniment que es durà a terme al palau ha estat contractat per una empresa automobilística i que la resta, on s'espera una afluència mitjana de 200 persones, estan vinculats, majorment, al sector farmacèutic i mèdic.

A banda d'això, ha assenyalat que un dels objectius de Melià és "obrir el palau als mallorquins" i convertir-lo en un "referent cultural". Per assolir-ho, s'organitzaran una sèrie d'esdeveniments amb la intenció de "contagiar els mallorquins perquè el visitin". Finalment, ha confirmat que estan intentant que Felip VI i la seva esposa, Letícia, inaugurin oficialment el palau, però que encara estan intentant quadrar l'agenda amb la Casa Reial. Amb tot, ja ha avançat que veu difícil que l'acte es pugui fer abans de l'estiu.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF