SFM col·laborarà amb els Ferrocarrils Bascos per millor el servei i promoure l'ús del tren

Ambdues empreses portaran a terme activitats conjuntes relacionades amb diferents àmbits com la seguretat, la formació i l'estudi d'alternatives per millorar l'operativitat

Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) i Ferrocarrils Bascos han subscrit un conveni de col·laboració per dur a terme accions conjuntes amb l'objectiu de millorar el servei i promoure l'ús del tren com a mitjà de transport sostenible.

El director general de Mobilitat del Govern, Jaume Mateu, i el director general d'Eusko Trenbideak-Ferrocarrils Bascos, Manuel Leza, han presentat avui els detalls del citat acord.

L'objectiu principal d'aquest conveni és l' enriquiment d'experiència i coneixement mutus per poder donar un servei ferroviari de més qualitat, destaca. A més, se cerca  promocionar l'ús del ferrocarril com a mitjà de transport sostenible i compromès amb la societat.

Per aconseguir aquests objectius es duran a terme activitats conjuntes relacionades amb diferents àmbits de les dues empreses ferroviàries, com la seguretat, la formació del personal tècnic i l'estudi d'alternatives per millorar l'operativitat.

Entre aquestes accions hi ha l'anàlisi i el diagnòstic de problemes d'explotació, la formació del personal de manteniment, i el de tracció i infraestructura, l'anàlisi i diagnòstic en matèria de seguretat ferroviària, la capacitació dels responsables de les tasques d'infraestructures i d'explotació, i la gestió del capital humà. A més, la planificació del servei, el seguiment del servei a nivell d'operació, la planificació del manteniment, la gestió dels bitllets, i la interoperativitat.

Per a la coordinació dels treballs es crearà una comissió de seguiment formada per dos representants de cada empresa ferroviària.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF