Publicitat
Publicitat

Projecte Home estrena nova seu per continuar "fent possible l'impossible"

El president de l'organització, Tomeu Català, ha entregat una escultura a la reina Sofia per commemorar els 28 anys de l'entitat

Projecte Home, organització dedicada al tractament de persones drogodependents, ha inaugurat aquest dimecres la nova seu, situada al polígon de Son Morro. La presentació de l'edifici ha coincidit amb la celebració del vint-i-vuitè aniversari de l'organització.

Tomeu Català, president de Projecte Home, s'ha mostrat molt agraït a tots els terapeutes, voluntaris i usuaris. El president ha afirmat que "per dur a terme el projecte, són necessàries moltes mans" i ha expressat alegria "per fer possible l'impossible". A continuació, ha entregat a la reina Sofia una petita estàtua de Jeroni Bosch amb la forma del logotip de l'organització. Sofia també ha dedicat unes paraules als assistents per mostrar-los agraïment i emoció.

L'acte ha estat presentat pel cantant Pep Suasi i per Margalida, alta terapèutica des de fa dos anys. Diferents usuaris de Projecte Home han pujat a l'escenari per presentar els programes d'ajuda i omplir un panell amb frases sobre la filosofia que segueix l'organització. Actualment, Projecte Home impulsa fins a vint programes a diferents indrets de l'illa, com per exemple el projecte Base a les Sitjoles de Campos, Casa Oberta a Binissalem i Horabaixa a Palma i a Inca. Des del 1996 també du a terme un Projecte Jove per als menors de 21 anys.

Català ha dirigit unes paraules als més de 2.000 usuaris que formen part d'aquest panell. "Teniu l'alegria del viure i l'orgull d'haver afrontat un problema i haver-lo superat", ha recordat. Pepi i Joan, els dos representants amb més experiència de l'equip de terapeutes, també han agafat el micròfon per contar la seva vivència. Joan ha explicat que als inicis l'equip estava format per joves poc experimentats però plens d'il·lusió. "Continuarem lluitant per continuar creixent", ha conclòs. Finalment, un grup de terapeutes han cantat la cançó de l'estaca en homenatge al president.

Representants polítics de les Illes han assistit a la inauguració, com la presidenta Francina Armengol, els expresidents José Ramón Bauzá i Gabriel Cañellas, l'exbatlessa Catalina Cirer i l'actual conseller de Treball, Iago Negueruela. Així mateix, hi han estat presents altres personalitats com el president de la Junta de Govern de la UIB, Llorenç Huguet; la coordinadora autonòmica de Creu Roja, Juana Lozano, i els directors de Quiron- Rotger, Rosa Regi i Fernando Rotger.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF