El Parlament de les Illes insta Defensa a suprimir les jures de bandera civils

El text aprovat considera que els actes generen "divisió social" i tenen un cost que es podria destinar a d'altres necessitats més urgents

El Parlament balear ha acordat aquest dimecres instar el govern i el Ministeri de Defensa perquè deixin d'organitzar actes civils de jura de la bandera espanyola a les Balears i la resta de l'Estat perquè considera que generen "divisió social".

La Comissió d'Assumptes Institucionals i Generals del Parlament ha aprovat una proposició no de llei en aquest sentit plantejada pel grup parlamentari MÉS per Menorca, que ha rebut 5 vots a favor, 4 en contra i 3 abstencions.

El text aprovat insta Defensa a deixar de realitzar jures de bandera civils "que no fan més que generar divisió social i utilitzen recursos públics que en el context present són escassos i absolutament necessaris per cobrir i millorar la prestació de serveis públics de l'estat del benestar".

La Comissió d'Assumptes Institucionals i Generals també ha aprovat l'elecció de secretari de la seva mesa i ha estat designat el diputat de Podem David Martínez.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF