TERRITORI

El Parc Natural del Trenc serà una realitat enguany

El Consell de Govern aprova el projecte de llei, que passa ara a tramitació parlamentària

El Consell de Govern ha aprovat, aquest divendres, el projecte de llei de declaració del Parc Natural Marítimoterrestre del Trenc-Salobrar de Campos. El projecte passarà ara a tramitació parlamentària i serà aprovat, previsiblement, amb el suport dels partits que signaren els Acords pel Canvi. L'Executiu confia que aquest parc natural, previst com un dels projectes emblemàtics de la legislatura, sigui una realitat enguany.

El nou parc natural ocuparà 2.225 hectàrees marines i 1.448 hectàrees terrestres. Disposarà de quatre accessos i tres aparcaments amb una capacitat de 1.500 vehicles, que es complementaran amb transport públic. D'aquesta manera, no es satisfan les demandes de l'Ajuntament de Campos.

L'Executiu ha rebut 169 al·legacions i 10 recomanacions d'altres conselleries en els dos períodes d'exposició pública als quals ha sotmès el projecte de llei. Entre les al·legacions acceptades, la Conselleria de Medi Ambient destaca l'exclusió de la delimitació del parc de la zona de servei de les instal·lacions portuàries del Cotó, la inclusió dins els usos admesos de la caça no intensiva en els vedats amb un pla tècnic en vigor i el manteniment del permís a les activitats d'allotjament i explotació turística legalment establertes que hi hagi en el moment de l'aprovació de la llei.

Així mateix, s'ha acceptat protegir les activitats salineres, agrícoles i ramaderes en l'àmbit del futur parc, autoritzar els edificis i les instal·lacions imprescindibles d'ús agrari i incloure en la junta assessora del parc un representant de les explotacions agràries i ramaderes. Finalment, s'ha afegit al text un article específic relatiu a la contaminació lumínica i acústica recollida en tres al·legacions.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF