Palma destina 695.000 euros en subvencions per a benestar social

Entitats que treballen amb el tercer sector podran optar a diverses quanties amb relació als projectes que presentin

L'Ajuntament de Palma subvencionarà amb 695.000 euros aquelles entitats que desenvolupin programes amb el tercer sector i que Benestar i Drets socials consideri més importants. Així ho ha anunciat la regidora de l'àrea, Mercè Borràs, en roda de premsa després de l'acord de junta de govern. L'objectiu és "enfortir" entitats i poder arribar a més projectes, ja que creix l'import que s'hi destina.

En concret, s'hi donaran 105.000 euros més que l'any passat. Es donarà importància a aquelles activitats que tinguin per objectiu la millora de la qualitat de vida de col·lectius amb vulnerabilitat i aquelles que estableixin acció comunitària per generar, precisament, "comunitat" i que es desenvolupin mitjançant un treball en xarxa.

Aquests ajuts es divideixen en dues línies. Una primera de 345.000 euros (60.000 més que el 2016), en la qual s'inclouen projectes socials, cobertura de necessitats bàsiques (atendre urgència i emergències), optimitzar aliments, estudis que plantegin alternatives a la manca d'habitatge social, activitats que reforcin la lluita contra la pobresa energètica i el reforç de competències parentals.  Les activitats se subvencionaran amb 10.000 euros cada una i cada entitat pot aspirar a un màxim de cinc projectes.

La setmana que ve s'aprovarà la segona línia, dotada de 350.000 euros i que en donarà 60.000 a cada projecte. Les entitats podran presentar-ne un màxim de dos. Aquesta va dirigida a potenciar l' acció comunitària.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF