El PP, disposat a fer un "front comú" contra Madrid per mantenir el descompte de resident

El diputat Antoni Camps assegura que es tracta d'una "qüestió d'estat"

El diputat del PP, Antoni Camps, ha anunciat al Parlament que la seva formació es posa "a disposició del Govern per fer un front comú" contra la decisió del Ministeri de Foment de retallar el descompte de resident per a determinats grups. Camps ha assegurat que "continuarem defensant de manera aferrissada" el descompte i ha afegit que "els ciutadans de les Illes han de saber que hi ha qüestions en les quals no hi ha partits ni ideologies". En aquest sentit, ha conclòs, el descompte aeri "és una qüestió d'estat".

D'aquesta manera, el PP se suma a les  declaracions de la secretària general del partit a Menorca, qui diumenge ja va anunciar que estava disposada a lluitar contra la retallada, prevista per a dia 1 de gener.

El Parlament aprova la tarifa plana

Les paraules de Camps s'han produït durant el debat de la proposició de llei de modificació del Règim Especial de les Illes Balears (REB), que inclou l'adopció de la tarifa plana de 30 euros per als vols interinsulars i que ha estat aprovada per assentiment amb el suport unànime de tots els grups.

Tres diputats hauran de defensar la modificació al Congrés. Els grups parlamentaris tenen fins dia 16 de novembre per fer arribar a la mesa del Parlament les propostes de nomenament . Aquesta designació es comunicarà en la propera sessió del ple de la cambra.

Tot i que  el Ministeri va expressar, el mes de maig, que acceptava la tarifa plana, els partits del Pacte no se n'acaben de refiar. Les darreres notícies que han arribat de Madrid (retallada parcial del descompte de resident i reclamació de 50 milions d'euros per les depuradores d'Eivissa i Menorca) fan témer el pitjor. "Serà una prova de foc per saber si el PP de les Illes pinta alguna cosa al Congrés", ha dit el coportaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, David Abril.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF