POLÍTICA

El PP de Menorca, contrari a restringir el descompte de resident: "Si volen fer retallades, que les facin a l'AVE"

Els conservadors menorquins critiquen amb fermesa la decisió de Madrid

El Partit Popular de Menorca s’ha posicionat en contra del Ministeri de Foment per la intenció d’aquesta institució de restringir el descompte de resident en els vols d’empresa o grups. La secretària general dels populars menorquins, Asunción Pons, assegura que “no estam d’acord amb aquesta mesura, que considerem injusta i ens hi oposarem fermament amb l’objectiu de dur a terme les accions necessàries per evitar que finalment s’apliqui”.

Els populars recorden que “donarem suport a totes aquelles iniciatives encaminades a paralitzar aquesta restricció”. En aquest sentit, cal remarcar que l’equip de govern del Consell de Menorca presentarà en el pròxim ple una proposta d’acord. Es podria donar la circumstància que el Partit Popular votàs en el mateix sentit que Podem, PSOE i MÉS per Menorca per criticar una iniciativa que promou el govern de l’Estat, també sota les sigles del PP.

Pons va més enllà i diu que “és necessari incrementar els mecanismes de control per evitar fraus en la gestió i el cobrament del descompte de resident, que s’han detectat en reiterades ocasions. Malgrat això, si volen dur a terme retallades, que les facin a l’AVE”. Aquest discurs coincideix, plenament, amb el de les forces progressistes.

D’altra banda, els populars deixen clar que el seu partit ha impulsat diverses actuacions per reduir els costos de la insularitat de les Balears, en el Consell i en el Parlament, i que la idea proposada per Madrid no és nova, perquè no és la primera vegada que es proposa una limitació d’aquestes característiques i acaba rebutjada per un ampli espectre de la societat menorquina.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF