El PP de Palma considera una "obsessió malaltissa" de Cort voler tomar la Feixina

La portaveu popular, Marga Duran, creu que és "fonamental" que el jutge hagi paralitzat l'expedient de demolició

La posició del Govern de la Gent a l'Ajuntament de Palma "ha passat de simple caprici polític a l'obsessió més visceral i malaltissa, contra tota lògica i contra tots els col·lectius". Aquestes són les paraules que la portaveu popular a Cort, Marga Duran, ha utilitzat per qualificar la voluntat de l'equip de govern de tomar el monument feixista de la Feixina.

"Si ARCA, la Reial Acadèmia de Belles Arts i, fins i tot, la Unesco, a través del seu organisme dependent, Icomos, ha manifestat el seu interès en la preservació de la Feixina, què du Cort a voler demolir-la?", ha prosseguit Duran, qui ha obviat qualsevol argumentació referent a la memòria històrica i la dignitat de les víctimes del feixisme –posicionament que defensen les entitats i partits que volen esbucar-la.


Una passa més a prop d'esbucar la Feixina

Així, Duran ha valorat de manera positiva la suspensió cautelar de la demolició de la Feixina i considera que es tracta d'una mesura "fonamental" per evitar que es produeixi una situació de caràcter irreversible. Duran també ha acusat l'Ajuntament de " falsejar la realitat" amb informes que avalen que "no té valor artístic ni patrimonial".

La portaveu popular ha anat més enllà i també ha qualificat de "caciquil" la decisió de l'equip de govern de Cort, que des d'ahir té tres dies per presentar al·legacions a la decisió del jutge.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF