Els jutjats aturen l'esbucament de la Feixina

Se suspèn l'acord de Junta de Govern per continuar per via d'urgència l'expedient de demolició del monument feixista

S'atura l'esbucament de la Feixina. El Jutjat Contenciós Administratiu número 2 ha comunicat a l'Ajuntament la suspensió de l'acord de Junta de Govern de dia 24 de juliol de continuar per via d'urgència l'expedient de demolició del monument feixista.

Es tracta d'una mesura cautelar condicionada per la sol·licitud formulada per ARCA davant la imminent interposició d'una demanda per part de l'entitat contra l'acord. El Consistori té tres dies per presentar-hi al·legacions.

L'equip de govern manté els arguments inicials que varen dur-lo a decidir tomar el monument del parc de la Feixina. " No té cap valor artístic ni patrimonial", apunta el Consistori en un comunicat. Cal recordar que l'acord de la Junta de Govern es va formular tot just el ple del Consell de Mallorca va decidir no declarar el monument com un bé catalogat i, per tant, evitar-ne la protecció després d'un procés llarg per decidir-ho.

L'expedient de demolició es va iniciar l'abril de 2016 i ja va quedar suspès el setembre de l'any passat.

ARCA i el PP, contents

La decisió del jutge ha provocat que ARCA i el PP celebrin la mesura cautelar. Tot i que l'Ajuntament encara pot al·legar, els populars de Palma han demanat, a través de les xarxes socials, que s'assumeixin "responsabilitats" des de l'equip de govern.

Per part seva, ARCA tampoc ha tardat a "felicitar" l'actuació dels jutjats. L'ha qualificada "d'imprescindible". Ha estat aquest matí quan l'advocat d'ARCA ha presentat un anunci d'interposició de recurs i sol·licitud de suspensió contra l'acord de Junta de Govern.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF