Publicitat
Publicitat

Niguls i ambient de ple hivern per encetar una setmana d'anticicló

A l'horabaixa poden caure quatre gotes a Menorca i a l'est de Mallorca

El fred no dóna cap treva, aquest matí les temperatures s'han tornat a situar clarament sota zero a l'interior, fins i tot amb algunes glaçades fortes. Aquestes són algunes de les temperatures més baixes poc abans de les vuit del matí: Vielha -8, Das -8, Tremp -6, Lleida -4, Vic -4, Solsona -3, Olot -3, Ripoll -3, Manresa -2. Aquest migdia l'ambient serà més fred que ahir degut als niguls que taparan el cel a moltes comarques. En general avui no es passarà dels 10 graus, però aquesta setmana hi haurà molts migdies en els quals se superaran els 15, sobretot a la costa i al prelitoral.

Aquest dilluns els niguls aniran augmentant amb el pas de les hores, arribaran a ser molt espessos a l'est però només deixaran quatre gotes a l'horabaixa a Menorca i a l'est de Mallorca. L'anticicló marcarà el temps d'aquesta setmana, immersos ja al desembre això sol ser sinònim d'un temps amb molt de sol, però també amb boires a l'interior. Fins ara el vent havia evitat els dies de boira persistent a l'interior, però aquesta setmana amb el pas dels dies la humitat i la mala visibilitat s'aniran apoderant de l'ambient a l'interior, sobretot al pla de Lleida.

Aquesta nit el vent encara ha bufat amb ratxes de més de 50 km/h a l'Empordà i en alguns punts de l'Ebre i del Priorat, però en general aquesta setmana quedarà força lliure de ventades. Com a mínim entre demà i divendres ni la tramuntana i el mestral es deixaran sentir amb ganes.

Les primeres previsions de cara al cap de setmana llarg que s'acosta fan pensar en un temps tranquil, amb molt més sol que niguls en general i boires persistents a l'interior. Matins humits i d'hivern, però en canvi temperatures molt agradables al centre del dia. 

A www.arabalears.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF