Mor a 89 anys la catedràtica de Filosofia Llanos Lozano

Les seves classes van marcar una generació d'eivissencs

La catedràtica de Filosofia María de los Llanos Lozano ha mort anit a 89 anys a la llar de la tercera edat de Jesús Sa Residència, on vivia des de feia una dècada.

Lozano era molt estimada per diverses generacions d'eivissencs, als quals va impartir classes de filosofia que són recordades per la seva excepcionalitat en la manera d'ensenyar. "Era una professora atípica, va revolucionar la manera de fer classes; seduïa els alumnes. Amb el seu ensenyament alternatiu, va marcar diverses generacions d'eivissencs", ha comentat el poeta Julio Herranz, que era amic de Lozano i que ha lamentat molt la mort de la catedràtica, que va qualificar com una persona "sensible, lúcida i sàvia".

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera recorda que María de los Llanos Lozano Guevara va néixer a Madrid el 1926 i que era llicenciada en Filosofia i Lletres, en la secció de Filosofia Pura. Va estudiar el Batxillerat a Albacete i es va llicenciar a la Universitat de Múrcia. El 1965 va arribar a Eivissa amb el seu marit i els seus set fills per prendre possessió de la càtedra que havia guanyat a l'Instituto Santa María. Aquí va impartir càtedra fins a la jubilació, el 1991, excepte durant els dos anys que va ser directora de Blanca Dona.

Les seves 'Anotacions de filosofia', editades el 1994, són encara utilitzades pels alumnes de Batxillerat. Entre les seves publicacions, destaquen una recopilació dels articles publicats en premsa amb el títol 'Dols i ombres' i la sèrie 'Des dels meus ulls I, II i III' (1997, 1999 i 2002). També ha publicat el llibre de poemes 'I de cara la nit' (1995) i 'Algaravia' (1996).

Fou premi Ramon Llull del Govern.

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF