Miquel Vidal renuncia al sou del PP sense admetre incompatibilitat

El president del PP tornarà tot el que ha cobrat des del mes de març

D'arrel. Així ha volgut tallar Miquel Vidal la polèmica sobre els 24.000 euros anuals que cobra del PP en concepte de dietes. El president del PP ha anunciat que hi renuncia i, a més, que retornarà els doblers que ja havia cobrat des del mes de maç. Llavors, va entrar en vigor el nou reglament del Parlament sobre incompatibilitats en els emoluments dels diputats. L'exbatle de Santanyí assegura que  informes jurídics avalen que continuï cobrant aquests doblers, però ell prefereix, diu, posar fi a l'enrenou mediàtic que ha generat la notícia, especialment arran de la comparació que va fer respecte del seu sou i el d'un cambrer, que va botar als mitjans estatals. "Vull que la imatge dels polítics del PP sigui neta", ha afirmat.

Vidal ha reconegut que els comentaris respecte dels sous dels cambrers foren "desafortunats", si bé ha volgut matisar que no es referia al seu sou complet (80.000 euros sumant-hi el de diputat), sinó als 24.000 euros que, fins ara, cobrava del partit en concepte de dietes. "Això és un sou normal", ha afirmat. Vidal ha reivindicat que aquestes dietes tenien l'objectiu de compensar les despeses com a president del partit. "He fet 200.000 quilòmetres en cotxe", ha reivindicat.

Finalment, ha assegurat que el Comitè Executiu Regional el va autoritzar a cobrar aquesta dieta i que tothom en el partit n'era conscient. "Per primera vegada, el PP ha aprovat uns pressupostos públics", ha dit. Vidal no ha volgut valorar la possibilitat que la notícia, avançada per 'El Mundo', hagi estat filtrada des del sector crític del partit.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF