Publicitat
Publicitat

Melià torna a l'Íbex 35 tretze anys després

La companyia mallorquina representarà el sector turístic en el selectiu espanyol

La cadena hotelera Melià Hotels International tornarà a l' Íbex 35 el proper dia 8 d'agost, segons ha decidit, aquest dimecres, el Comitè Tècnic Assessor del selectiu espanyol. En un comunicat, la cadena ha celebrat que el sector turístic, “un dels més pròspers i dinàmics de l'Estat”, torni a estar representat entre l'elit borsària de l'Estat.

Melià Hotels International ja havia cotitzat a l'Íbex 35 entre 1997 i 2003 amb el nom de Sol Melià. 13 anys després cobrirà la baixa de FCC, que es va produir el  18 de juliol perquè està immersa en una opa llançada pel magnat mexicà Carlos Slim.

Melià disposa, actualment, d'una capitalització borsària de 2.385 milions d'euros i entrarà a l'Íbex 35 amb un capital flotant del 80%, és a dir, 183,76 milions d'accions.

Els criteris del Comitè Assessor Tècnic inclouen una avaluació de la liquiditat de l'empresa, el volum de negociació dels darrers sis mesos i la ponderació del 0,3% de la capitalització mitjana de l'Íbex en el període de còmput.

Segons Melià, el retorn al selectiu espanyol es deu “a una millora de la liquiditat de l'acció fonamentada en un increment del capital i del ' free float', gràcies al sanejament del balanç i a l'impuls constant experimentat per la companyia durant els darrers anys en matèria financera”.