Nel Martí, coordinador general de MÉS per Menorca per unanimitat

Els ecosobiranistes menorquins ja són partit polític després de finalitzar el primer congrés

El portaveu parlamentari de MÉS per Menorca, Nel Martí, ha estat elegit aquest diumenge  coordinador general de la formació en el primer congrés celebrat per la fins ara coalició. Joan Albert Pons, exnúmero dos de Sobirania per les Illes en les darreres eleccions generals, dirigirà la secretaria d'Organització, mentre que el també diputat Pep Castells serà el secretari de Finances.

Els ecosobiranistes han tancat així el seu primer congrés després de dos dies de debats a la Sala Multifuncional del Mercadal. Martí ha estat l'únic candidat que s'hi ha presentat i ha obtingut el 100% dels 87 vots possibles. Pons, per part seva, també únic candidat, n'ha obtingut 75 per 11 en blanc i només un en contra. Més disputada ha estat la votació per la secretaria de Finances, on sí que hi havia dos candidats. Castells, finalment, s'ha imposat a Xesca Florit per 53 vots a 36.La nova Comissió Executiva de MÉS per Menorca estarà formada per 11 membres: Martí, Pons, Castells i el secretari d'Actes, Pepe Mascaró, pels seus càrrecs; els quatre vocals ( Damià Moll, Pilar Arguimbau, Raquel Marquès i Rafel Guillén), i tres representants dels partits que integren la coalició: Maite Salord ( PSM), Rafa Muñoz ( Iniciativa Equo-Verds) i Carme Rocamora ( ER-Menorca).

La formació ha creat, a més, una Comissió de Garanties, que estarà composta per Ramon Orfila, Laura Anglada i Manolo Lora.

Durant el dematí, la formació ha presentat el 'Document de Menorca 2025'. Dissabte, es van aprovar les ponències de l'ideari i d'organització, en les quals s’incorporen les definicions del republicanisme i el feminisme.

EDICIÓ PAPER 09/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF