Manresa: “No hi ha hereus de Matas a IB3”

El director general protagonitza una tensa compareixença, marcada pels conflictes laborals a l'ens

El director general d' IB3, Andreu Manresa, ha reafirmat aquest dijous el compromís de ser "vigilant, mediador i tutor" dels conflictes laborals entre els treballadors de les diverses subcontractes i les empreses concessionàries. "No hi haurà cap retrocés en les circumstàncies socials i laborals", tot i que ha subratllat que "IB3 no és part de la negociació del conflicte". "És el pont, el coixí, el client final", ha afegit.

La compareixença ha estat marcada pels diversos conflictes que estan sorgint, principalment arran de la subrogació dels serveis informatius a càrrec de l'empresa Liquid Media, filial de Mediapro.
A banda, treballadors de les empreses Videoreport i Acicala, que cobreixen els serveis tècnics a plató, s'han concentrat davant el Parlament per protestar per la pèrdua de condicions laborals arran de la darrera subcontracta.

Els treballadors han assegurat que han esgotat la paciència amb la direcció actual i que es concentraran cada vegada que hi hagi comissió. No descarten, a més, convocar una vaga ben aviat. L'Assemblea de treballadors, de fet, ja va aprovar recórrer a les mobilitzacions, si bé encara no hi ha una data prevista. Aquesta es podria precipitar, assenyalen, si la reunió programada per a aquest divendres amb la direcció no és satisfactòria.

Abans de la comissió, els treballadors han explicat la seva situació als diputats de Podem, Carlos Saura i Alberto Jarabo, i de MÉS per Mallorca, Antoni Reus i David Abril. Manresa s'ha acostat per saludar-los i s'ha molestat molt quan un dels treballadors li ha mostrat una pancarta que deia "Hereus de Matas, fora d' IB3".

"No hi ha hereus de Matas a IB3", ha proclamat a la comissió quan se li ha tret el tema, tot i que, automàticament, ha matisat "dins el meu equip". El director general ha recordat que l'expresident es va querellar contra ell quan exercia de corresponsal d'' El País' "per una informació que es va demostrar certa als tribunals" i que va aconseguir que acomiadassin la seva dona.

El diputat socialista Damià Borràs li ha indicat, però, que "com a director general sí que és hereu del senyor Matas" en el sentit que ha heretat una estructura creada amb l'estil megalòman de l'expresident. "Hi ha herències i males herències. Estic segur que no li fa il·lusió, però és així", ha afegit Borràs. "En tot cas, som l'administrador d'una finca que es va construir amb un pressupost de 100 milions d'euros i ara n'administra 30", ha defensat Manresa.

La diputada Sílvia Cano, també del PSIB, li ha demanat, per part seva, "més sensibilitat" amb els problemes dels treballadors, comentari que també ha molestat molt Manresa, qui s'ha negat a respondre-li. "Hauria d'encaixar millor les crítiques", li ha etzibat, a continuació, el secretari general de Podem, Alberto Jarabo. "Tinc closca de tortuga, però que em diguin que som hereu de Matas és una improcedència intel·lectual", ha assenyalat abans de recordar que la internalització dels serveis era una promesa electoral dels partits que subscrigueren els Acords pel Canvi. " Consider que va ser una anomalia que l'ens nasqués externalitzat, però són vostès els qui ho han de fer possible", ha dit, amb referència a la tan anunciada internalització dels serveis informatius.

La darrera petició, en aquest sentit, ha arribat per part de la diputada del PP Antònia Perelló, qui ha demanat a Manresa si disposava de mecanismes per garantir els compliments dels plecs a l'adjudicatària, una pregunta molt comentada posteriorment atesos els antecedents del PP en la gestió de l'ens.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF