Publicitat
Publicitat

PROCÉS SOBIRANISTA

MÉS per Menorca vol el cap d’Antich si vota el 155

Ha demanat la seva compareixença urgent al Parlament

MÉS per Menorca va anunciar ahir que demanarà la dimissió dels senadors José Ramón Bauzá i Francesc Antich si voten a favor de l’aplicació de l’article 155 a Catalunya. La formació també ha demanat la compareixença urgent de tots dos al Parlament perquè expliquin quin és el seu punt de vista sobre el conflicte i quin serà el sentit del seu vot.

L’expresident Antich ja va assegurar fa uns dies en declaracions a Última Hora que la votació és una mala feta i altres càrrecs, com el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, també han demanat als senadors que compleixin el mandat del Parlament i apostin pel diàleg.

Aquesta situació va provocar que ahir es plantejàs el debat sobre una possible ruptura del Pacte al Govern per part de MÉS si el PSIB permetia la suspensió de l’autonomia catalana, però des de l’Executiu es va negar que això s’hagi plantejat. “Estam rotundament en contra de l’aplicació del 155”, va dir el vicepresident del Govern, Biel Barceló, qui va assegurar que la feina del Pacte “s’ha de centrar a millorar la vida dels ciutadans” perquè no és una sorpresa que en “temes territorials” MÉS i el PSIB tinguin “visions diferents”, però que hi hagi “diversitat” no té per què ser un problema per al funcionament del Govern.

Barceló va considerar que l’Executiu no ha d’entrar en qüestions decidides pel Parlament i la portaveu del Govern, Pilar Costa, va reiterar que, “abans de prendre mesures dràstiques, s’ha d’explorar fins al final” el diàleg.

A Palma, el debat comença

A l’Ajuntament de Palma el debat de mantenir el pacte entre Podem i el PSIB si els socialistes donen suport a l’aplicació de l’article 155 comença a aflorar. Seguint les paraules de la batlessa de Barcelona, Ada Colau, que ha assegurat que es podria trencar en el seu cas, el regidor d’Igualtat de Podem, Aligi Molina, va assegurar ahir que és un debat que s’ha de començar a obrir.

Molina pensa que seria el moment de veure qui està del costat de “l’autoritarisme del PP” i qui hi està en contra. De moment, però, assegura que encara està per veure què votarà el senador socialista, Xavier Antich, i quin és el suport que es dona des del PSIB de Palma.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF