Publicitat
Publicitat

CONGRÉS

MÉS per Menorca decideix què vol ser a partir d’ara

Convertir-se en partit polític i enfortir-ne l’estructura en són els objectius

MÉS per Menorca du a terme avui i demà, a la sala multifuncional del Mercadal, les dues jornades que configuren el primer congrés sota el lema ‘Sumam persones, construïm futur’. És una cita clau per definir el projecte polític de la formació menorquinista amb vista als pròxims anys. El congrés s’iniciarà a les 16 h i arriba després de les desavinences amb MÉS per Mallorca, una circumstància que, segons el diputat autonòmic Nel Martí, no hi tractaran perquè no és l’espai adequat. “A més a més, nosaltres no trencarem amb MÉS per Mallorca perquè cal recordar que som autònoms, independents i sobirans. És evident que mantenim aliances, però som una coalició que decideix a l’illa els reptes de futur”, afirma.

El congrés es divideix en dos blocs. El primer, relatiu a l’organització. S’han presentat un total de 21 esmenes pel que fa al model. La proposta és fer una passa endavant i deixar de ser una coalició per convertir-se en un partit polític. Nel Martí diu que “per ser més forts i més útils per a la societat menorquina cal apostar per aquesta via. És també la millor alternativa per respondre als reptes que ens plantegen els ciutadans”. En l’aspecte organitzatiu ressalta la creació de la figura d’un coordinador general i de tres secretaries adjuntes: de finances, d’organització i d’actes. D’altra banda, caldrà reforçar la comissió de garanties i l’executiva.

El segon bloc exposarà la fortalesa de l’ideari polític, que tindrà 4 esmenes. Martí considera que, “aquest capítol, el tenim ben definit. Som una coalició d’esquerres, menorquinista, ecològica i que té com a pilar fonamental incidir en els problemes que afecten tota l’illa, traslladar-los a les pertinents institucions públiques i donar-los resposta”. El diputat parla d’un “congrés il·lusionador i molt important per reforçar el creixement per a futures cites electorals”. En aquest sentit, MÉS per Menorca no descarta presentar-se per obtenir representació al Congrés dels Diputats o al Parlament Europeu.

El PSM, IniciativaVerds-Menorca-Equo i Esquerra Republicana de Catalunya integren la coalició que es transformarà en partit polític. Cada formació mantindria la seva independència, però amb el compromís de complir els acords consensuats des de MÉS per Menorca. Lluny de restar suport o fortalesa política, els menorquins són conscients que, un pic deixat enrere el conflicte que acabà amb la sortida de MÉS per Menorca del Govern balear, ara toca tancar files, redefinir les línies d’actuació i crear una estructura sòlida de partit.