MÉS demana a Madrid més personal d'Hisenda per combatre el frau

A les Illes "es mouen molts turistes i molts doblers", però gran part d'això forma part "de l'economia submergida"

MÉS per Mallorca reclama al govern central que incrementi la plantilla de funcionaris d' Hisenda per combatre el frau fiscal, sobretot per part de grans empreses i multinacionals, amb l'objectiu d'augmentar la recaptació amb 1.000 milions i el pressupost disponible amb uns 500.

El portaveu de la formació ecosobiranista, David Abril, ha justificat la proposició no de llei registrada per MÉS per Mallorca al Parlament per combatre el frau fiscal en el fet que a les Illes "es mouen molts turistes i molts doblers", però gran part d'això forma part "de l'economia submergida".

El diputat autonòmic Antoni Reus ha explicat en un comunicat que considera un contrasentit que la plantilla de l'Agència Tributària estatal s'hagi reduït un 7,5% entre 2010 i 2014, quan es calcula que l'economia submergida de l'Estat se situa entre el 20 i el 24% del PIB.

Reus ha dit que les dades de Balears "són encara pitjors" perquè d'uns 720 empleats de l'Agència Tributària estatal el 2010, s'ha passat a uns 650 en l'actualitat, xifra que suposa una pèrdua del 10%, per la qual cosa considera imprescindible revertir aquesta tendència a la baixa i que s'augmenti la plantilla de funcionaris amb capacitat de lluitar contra el frau.

El diputat nacionalista pensa que és "evident que hi ha poques ganes de combatre el gran frau" i ha dit que "l'ideal seria doblar el personal, encara que fos un objectiu a llarg termini", a deu anys vista. Ha descrit Eivissa com l'exemple de la situació, en ser un lloc on "els negocis que apareixen i desapareixen i tenen activitat solament durant dos mesos", i en l'actualitat únicament hi ha quatre funcionaris d'Hisenda per combatre-ho.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF