MÉS i Ciutadans tornen a reclamar una investigació sobre Sa Nostra

La notícia de la fusió amb Bankia desperta recels entre els grups parlamentaris

La notícia de la fusió entre BMN i Bankia, anunciada aquest dimecres pel FROB, ha reactivat les peticions de creació d'una comissió d'investigació sobre els fets que varen derivar en la desaparició de Sa Nostra. MÉS per Mallorca ha expressat el “rebuig més rotund” a una operació que, segons el portaveu parlamentari David Abril, “servirà per tapar les mangarrufes a Caja Madrid i Sa Nostra”. En aquest sentit, ha lamentat que “l'enterrament de Sa Nostra suposarà que personatges com Blesa i Rato seran nostres”.

El portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, ha indicat també que la fusió fa “cada vegada més necessària” la creació d'una comissió d'investigació.

La formació taronja va presentar una proposta en aquest sentit el mes de novembre de l'any passat, que fou rebutjada gràcies als vots de PP i PSIB. Pericay ha assenyalat que continuaran insistint per saber què va passar amb la caixa d'estalvis balear i ha recordat que el PSOE ha votat a favor d'una comissió, al Congrés dels Diputats, sobre el rescat financer a totes les caixes d'estalvi.

El portaveu parlamentari del PSIB, Andreu Alcover, ha dit, per la seva banda, que “els nostres arguments sobre la creació d'aquesta comissió d'investigació s'han vist reforçats”, precisament, per la intenció del Congrés d'investigar tots els processos de rescat a les caixes. “El procés de Sa Nostra no va ser diferent d'altres”, ha precisat.

El PP, en canvi, manté el seu posicionament sobre la comissió d'investigació i ha apuntat que, davant d'un “procés tan complicat”, és millor no afegir més pressió política. “El que ens preocupa ara és l'estabilitat dels treballadors”, ha dit la portaveu parlamentària, Marga Prohens.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF