Balears 24/09/2013

L'oposició acusa Bauzá de "piròman" i "il·luminat" i Bauzá els respon "agitadors"

El president insisteix que aplicarà el TIL i que està legitimat per les urnes per fer-ho

Quim Torres
2 min
CONTRA LA IMMERSIÓ 
 El president Bauzá tornà a qualificar ahir la immersió lingüística a les aules d'"imposició" durant el ple del Parlament balear.

PalmaEl president de les Illes Balears ha acudit avui al Parlament amb l'interès de llançar un missatge: l'oposició agita les protestes i només cerca fer renou per imposar l'opinió d'una minoria sobre la majoria. Aquest és el discurs que ha fet José Ramón Bauzá en el torn de control del Parlament, on els portaveus de l'esquerra l'han acusat de "piròman" i "il·luminat".

Bauzá ha insistit que aplicarà el seu decret del Tractament Integrat de Llengües (TIL) i ho ha justificat per la legitimació de les urnes i per la necessitat de reduir els alts índexs de fracàs escolar. També s'ha aferrat als 25 centres privats concertats que han donat suport al TIL per defensar que no tota la comunitat educativa hi està en contra. Ha repetit el seu mantra: "Defensam la llibertat i l'elecció, i vostès (en referència a l'oposició), la imposició i la immersió". Des del PP, la portaveu adjunta Marga Prohens ha assegurat que els populars tenen al seu costat "la majoria que no crida".

Els portaveus de l'oposició han acusat el president d'estar absent de la realitat i de crear el conflicte educatiu, i li han demanat que hi posició solució. "Deixi de fer de piròman i faci de president, convoqui el comitè de vaga i retiri el decret llei del TIL, perquè això no es pot aguantar més", li ha demanat la socialista Francina Armengol, qui també l'ha acusat d'imposar el TIL "per la seva fòbia contra el català i per fer punts amb Madrid". Armengol ha qüestionat la majoria de Bauzá perquè només el va votar el 20% de la població i ha comparat el fracàs escolar de Balears amb el de Catalunya per evidenciar que no és culpa de la immersió.

El portaveu de MÉS, Biel Barceló, li ha recordat l'aixecament d'Eivissa contra l'expresident Matas per les autopistes i l'ha acusat de començar una "guerra" contra tota la comunitat educativa. També li ha retret que s'hagi envoltat d'assessors "fanàtics i mediocres", li ha recordat que Toni Nadal, l'oncle i entrenador de Rafel Nadal, l'ha acusat de fanatisme, i ha acabat dient que s'ha convertit en un "il·luminat tancat al Consolat". Finalment, li ha demanat que governi per a tothom i no només per a un "reducte fanàtic i ultra". "Si no pot governar per a tothom, és millor que se'n vagi", ha sentenciat.

stats