Publicitat
Publicitat

L'Observatori Astronòmic de Mallorca, a la venda per 1,7 milions d'euros

Segons publica el diari 'Ultima Hora', fa pocs dies es va aprovar el pla de liquidació del complex

El Centre Astronòmic de Mallorca surt a la venda. Segons publica aquest dimarts el diari Ultima Hora, el centre, amb totes les seves edificacions, tecnologia i béns,  es ven per 1.698.508,34 euros.

El complex serà liquidat per fer front als deutes que implica l'Associació Observatori Astronòmic de Mallorca (OAM), entitat que gestiona el recinte de Costitx i que està en situació de concurs de creditors des del 25 de gener de 2016. Segons el diari mallorquí, ara fa uns dies "es va aprovar el pla de liquidació, que en aquesta primera fase promou la venda directa unitària de tots els actius de l'OAM". En cas que no sigui possible vendre tot el conjunt en el termini de sis mesos, "es posaran a la venda una per una les diferents parts que formen el complex", assenyala la notícia.

L'OAM, amb una superfícies de 232,63 m2, l'Astrosplai (67,34 m2), el Planetàrium (l'edifici més emblemàtic de 342,52 m2), l'Astroparc (2.304 m2) i el restaurant (145,51 m2) són els edificis que es troben a la venda.

Entre els principals valedors de l'OAM hi ha el Govern, el Consell de Mallorca, l'Ajuntament de Costitx i el banc BMN. Entre els creditors, hi figuren promotores, empreses d'informàtica, la Seguretat Social i Hisenda, entre d'altres.

25 anys d'història

L’Observatori Astronòmic de Mallorca  va celebrar el 25è aniversari el maig de 2016. El 1991 va obrir les portes, malgrat els advertiments d’alguns astrònoms escèptics que deien que Mallorca no era bon lloc per acollir un gran observatori, a causa de l’alta humitat i l’escassetat de muntanyes altres.

Els impulsors de l’Observatori van triar com a seu Costitx, un municipi situat al pla de Mallorca, per l'aire quiet que permetia una bona visibilitat del cel.

L'agost de 2014, l'Observatori va detectar un asteroide que va ser catalogat com el més perillós per a la Terra.

Etiquetes