Publicitat
Publicitat

L'Assemblea de Docents acusa Camps d'intentar desacreditar la vaga

El comitè de vaga reclama a la consellera que faci un esforç per avançar en una solució del conflicte que manté amb la comunitat educativa

L'Assemblea de Docents de Balears ha acusat la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, d'"intoxicar" i intentar desacreditar la jornada de vaga convocada en protesta per l'obertura d'un expedient al director de l'IES Marratxí, al dir que una vaga per solidaritat està prohibida .

Segons un comunicat del comitè de vaga de l'assemblea, "davant la falta d'arguments " el Govern "torna a recórrer al descrèdit com a arma "per desanimar els docents a seguir la convocatòria d'aturada en protesta per l'obertura d'un expedient sancionador al director de l'institut de Marratxí, Jaume March.

Les afirmacions de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats sobre la possible il · legalitat de la convocatòria de dia 7 de gener, per tractar-se d'una vaga de solidaritat "responen a la campanya d'intoxicació que el Govern ha estat realitzant des del mes de setembre" sobre la protesta dels docents contra el Tractament Integrat de Llengües (TIL).

L'assemblea ha recordat que diferents responsables de la Conselleria han qualificat la vaga indefinida que es va convocar a principis de curs de "política", sabent que aquest tipus de vagues són il · legals, però no ho van denunciar davant dels tribunals perquè no hi ha arguments que avalin aquesta acusació.

El comitè de vaga reclama a Camps que si considera la convocatòria il · legal, la denunciï als jutjats, o bé que faci un esforç per avançar en una solució del conflicte que manté amb els docents .

L'Assemblea de Docents ha recalcat també que la convocatòria de vaga de dia 7 de gener "se sustenta sobre reivindicacions laborals i professionals" i en el fet que la situació ha empitjorat des que la vaga indefinida iniciada el 16 de setembre es va desactivar a l'octubre.

"Estem pitjor que el mes setembre: llei de símbols aprovada, un nou expedient i amenaces per part del secretari autonòmic d'Educació, bloqueig de la contractació d'interins, pròrroga de la congelació de complements salarials, acomiadaments a l'escola concertada vinculats amb la vaga...", assenyala l'assemblea.

El comitè de vaga ha recordat que, en reincorporar-se a les aules el passat 7 d'octubre varen alertar que l'obertura de qualsevol nou expedient sancionador cap a un docent per la protesta contra el TIL " reactivaria la vaga".

Segons els convocants, la crida a la vaga del 7 de gener s'inscriu en aquestes reivindicacions que segueixen vigents i en aquesta advertència sobre les sancions a docents

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF