POLÍTICA

El PP tanca la porta a Bauzá

L'expresident del Govern balear vol tornar a liderar el Partit Popular de les Illes

/ CATI CLADERA

Sorpresa, aquest dissabte, en la roda de premsa que José Ramón Bauzá havia convocat a la seu del Partit Popular -al carrer del Palau Reial de Palma-mitjançant el seu correu personal, quan els periodistes i el polític trobaren la porta tancada amb pany i clau.

D’aquesta manera, Bauzá va haver de fer l’anunci de la seva presentació a la candidatura al congrés autonòmic del Partit Popular al carrer. Les declaracions, a les quals assistiren un gran nombre de mitjans, es van haver de fer, doncs, davant la Catedral. “Un lloc magnífic en un dia preciós”, va dir, mig somrient, el senador. “Quan jo era president, les portes sempre estaven obertes; no hauria permès aquesta situació i, quan torni a ser president, no es produirà aquest fet, perquè els afiliats sempre han de tenir la porta del seu partit oberta”, va recalar l’expresident.

“Tinc tota la il·lusió del món, i encara més que en els anteriors congressos als quals m’he presentat -aquest serà el tercer-, de poder estar al capdavant del partit popular autonòmic”, va dir l’expresident del Govern de les Illes.

Bauzá afegí que ha tingut més d’un any i mig per reflexionar i per veure les coses des de fora. “M’he volgut mantenir voluntàriament en un segon pla, cosa que m’ha permès enriquir-me des d’un punt de vista personal. He après moltes coses, des de la distància, que no es poden percebre des de dins”, va afirmar.

Això l’ha dut a reconèixer els errors que va poder cometre i a decidir-se per voler tornar a encapçalar el partit. L’objectiu de Bauzá és tornar a liderar el Govern de les Illes Balears amb vista al 2019. La seva intenció és liderar el PP de les Illes “amb una llista única i integradora, després d’aprendre dels errors del passat i d’assumir-los des de l’experiència política de la meva estada al Senat”.

Suports

Bauzá va garantir que compta amb el suport de molts presidents del PP autonòmics i de dirigents de Gènova, i va manifestar que es presenta per “liderar un projecte en què tothom és necessari”.

La decisió de tornar a la primera línia política ha estat “meditada i ha arribat després de rebre els ànims de moltes persones del partit i també en l’àmbit estatal, que m’han empès, durant molts de mesos, a fer aquesta passa”. Malgrat tot, no volgué concretar cap nom.

“Si no he fet aquest anunci abans ha estat perquè la prioritat era la configuració del govern d’Espanya”, remarcà l’exvicepresident.

Bauzá va revelar que s’ha reunit amb Jaume Martínez i amb altres membres del Partit Popular balear, perquè “en la meva candidatura i en el meu projecte hi cap tothom i el meu desig és el d’aglutinar totes les sensibilitats del PP de les Illes”, esmentà.

Regionalistes

Pel que fa a la branca regionalista del Partit Popular balear, Bauzá va assegurar que va telefonar a Miquel Vidal per informar-lo de la seva decisió, però no va agafar-li el telèfon. Tampoc no va parlar amb Biel Company, però “faig comptes fer-ho”, va concloure el senador, que presentarà la seva candidatura al congrés autonòmic del Partit Popular que se celebrarà l’any que ve.

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF